P.V. de Vredesduif
Vereniging voor postduiven houders te Maasland
Designed by B v L
Laatste Nieuws
Copyright © 2011-2018 by
"PV de Vredesduif"
Maasland
All Rights reserved
Bonnenverkoop tbv 25 jaar bestaan pv. de Vredesduif
Onze jubilerende vereniging heeft unieke bonnen kunnen bemachtigen van prominente liefhebbers uit de omgeving. Zowel voor de vitesse, midfond, dagfond, als voor het zware werk zitten er duiven/ bonnen  in de verkoop met een geweldige afstamming.  In de eindverkoop zijn zelfs twee doffers van 2011 ‘live’ te bezichtigen tijdens de tentoonstelling van De Vredesduif. Het betreft hier twee duiven die inteelt zijn naar de wereldberoemde ‘Witbuik’ van Batenburg & Zn. Klaaswaal. De bonnen en de duiven worden vanaf 19 december 2011 via Toppigeons aan u voorgesteld. De eindverkoop is op 7 januari 2012 ’s middags om 16.15 uur en valt samen met de tentoonstelling van onze vereniging.
Om u alvast een voorproefje te geven, zijn twee foto’s bijgevoegd …………………………
Bieden op deze fantastische bonnen/duiven klik hier>>>>

Bon 1:

De Comb. Vark-Nachtegaal uit Puttershoek heeft 100% Verreckt Ariën uit Tessenderlo België zitten en wel uit de allerbeste. Verreckt-Arien is de dagfond koning van België!
Zij schenken een bon voor een jonge duif 2012!
Deze combinatie bezit een aantal fantastische As-duiven die het in 2009 en 2010 tot de eerste  As-duif in CC Hoeksche Waard e.o. brachten. Ook werd in 2010 in de afdeling 5 de kampioensduif Sprint een feit!
Ook in 2011 stond de combinatie haar mannetje: met de  4e en 5e As-duif in de Hoeksche Waard e.o. en tevens de 1e As-duif in de vereniging vereniging lieten de mannen zien dat ze over klasse duiven beschikken.
Naast de Verreckt-Ariën duiven bestaat het hokbestand uit het Janssen/Van Loon soort via Hans & Evert-Jan Eijerkamp en Kees Bosua uit Dordrecht.
Nog even wat actuele, vermeldenswaardige kampioenschappen uit het samenspel Hoeksche Waard e.o van 2011.:
3e on- en 3e aangewezen Vitesse, 3e on- en 1e aangewezen Natour. 7e on- en 2e aangewezen Generaal en 2e Keizergeneraal.
Bon 2:

W.A. de Bruijn Reeuwijk

Wordt wel bestempeld als de kroonprins van de Nederlandse duivensport. In 1984 met duiven begonnen, beukte hij zich een weg naar de top met een massa aan knetterende spektakeluitslagen! In 2011 met 2 duiven vertegenwoordig op de Olympiade in Polen. Het resultaat werd:  3e  Olympiade Poznan Categorie C met ‘Olympic Schanulleke’
8e Olympiade Poznan Categorie F met ‘Olympic Hurricane’.
Hoogtepunten in 2010 ‘Nationale competitie ‘The Best of The Best’:
1e Asduif Dagfond met ‘Olympic Schanulleke’
3e  Asduif Jong met ‘Olympic Hurricane’
5e Asduif Allround met ‘Babette’
1e Nationale Asduif Eendaagse Fond met ‘Olympic Schanulleke’
Koop 3: Mevr. P. Kooy
Koop 4: Mevr. P. Kooy
Bon 5:

Antoon van de Burg, Bergschenhoek is kampioen van Rotterdam!
Al jaren staat deze topper zijn mannetje op de concoursen t/m 600 km. Dit jaar won hij twee keer een afdelingsvlucht in afdeling 5. En dat ook nog met dezelfde duif. Op Nanteuil was het zelfs 1 en 2 in de afdeling en 8 bij de eerste 100. Met zulke duiven sta je dan natuurlijk ook bij de kampioenen. In afdeling 5 werd Anton in Rayon West 2e onaangewezen op de Sprint en 7e volgens NPO-telling. Bij de midfond was dat 3e Onaangewezen en 3e volgens NPO-telling. Het duivenbestand van Anton is voor een belangrijk deel gebaseerd op duiven van Willem de Bruijn. Voor wie is deze bon voor een jonge duif van deze topper (graag in overleg).
Bon 6:

Marien Orgers, Hekelingen heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd op de vluchten van de zware overnachtfond (850 km - 1175 km), zowel op de vluchten met middaglossing als op de ZLU vluchten.
Met deze kwaliteitskolonie zijn aansprekende resultaten geboekt. Kampioenschappen in alle verbanden, zoals in de cc Rijnmond 2000 en Afdeling 5 Zuid Holland, alsmede diverse top-100 notering in Nationaal verband. En ook in 2011 gaat hij gewoon door met vroege prijzen pakken. Zoals de 1e Tarbes en de 1e Pau in de in de fondclub “De Glazenstad” en dit waren nationaal ook weer hele vroegen prijzen maar ook op de andere overnachtvluchten zat hij elke vlucht weer in de kop van de uitslag!
Sector 2 Cahors 7.216 duiven 3 - 17 - 21 enz.
St. Vincent beginnend met de 62e tegen 5.458 duiven.
Op de loodzware Bergerac 77 - 153 enz. tegen 6.466 duiven.
32e Nat. Pau tegen 2.706 duiven.
Nat. Tarbes 106e enz.
67e nat. Marseille 3.486 duiven.
Bon 7:

Gebr Epping Gouda schenken een jonge duif 2012
Topspelers uit Gouda, maar ook in de afdeling Rayon Oost staan ze hun mannetje.
Hebben ook dit jaar weer een pracht seizoen achter de rug, en wisten hun duiven weer op diverse podia te vernoemen. Hun voorliefde lig bij de dagfond en dat blijkt wel uit de prachtige resultaten.
10e Kampioen van afd 5 NPO telling
3e duifkampioen met de 09-1191258
6e dagfond kampioen afd.5
18e duifkampioen dagfond
1eKeizer dagfond afd 5
17e Duifkampioen Dagfond Afd rayon Oost
10e Dagfond Zondag- onaangewezen
4e Keizer- zondag- 3 van de 4.
10e Dagfond -zondag-Rayon Oost;
WHZB 2012 : 2e beste Duivin (voorlopige stand)
Bon 8:

Van Rijn Meeder, de Lier

De stamopbouw van deze succesvolle combinatie bestaat in aanleg uit de volgende rassen:
Gebr. Janssen, Karel Meulemans enTournier. Later kwamen daar duiven bij van de volgende liefhebbers:Jan Ouwerkerk, D. van Dijck en van R. & X. Verstraete.
De combinatie speelt de duiven op de vitesse, midfond en dagfond. De bovengenoemde soorten kunnen dit ook goed aan. Dit resulteerde o.a. in de 1e NPO Ablis Afd. 12 (jonge duiven) in 2010. Deze duif was 2e van de gehele lossing (afd. 5, 6, 7 en 12).
Ook dit jaar was het een vroege duif op nationaal Sens, 8e NPO van de totale lossing (afd.5, 6 en 12) tegen 19.432 duiven.
Vele liefhebbers zijn geslaagd met de duiven van Comb. Van Rijn & Meeder.
Op dit moment kent het United Kingdom vele topliefhebbers met duiven van Comb. Van Rijn & Meeder
De koper van de bon krijgt i.o. een jonge duif 2012 of een nest eieren.
Bon 9:
Bennie de Blok Middelharnis
schenkt jonge duif 2012 uit de kwekers. Het soort duiven wat ik heb zitten;de kuipers duiven via T.Kern. Duiven van Leo kouters, Theo de Jong, Jan polder uit delta queen,het elfje uit de batenburgduivin volle broer van victoria 1e nat en 7e nat. samenkweek met A.P.Overwater en van barcelona specialist v/d velden uit boskoop.en recent heb ik duiven van H.Knetch,J.C.Roelofs en de gebr.Bruggemann.
Referentie's:
Han hage met de bennie 3,17,63,96 nat en eruit 57 nat pau,64nat tarbes met hetzelfde soort 7e nat pau 2008. Job mijs,5e.18e,56e nat.  Ser grootenboer 3e nat barc,2e int.duivinnen
Leo Kouters 57e nat perp.zat ook bij de 10 gestolen duiven.H.groenendijk 52e,62e,96e,227e nat  marco meijer een superkweker de bennie,benjamin enz.  P van driel;48,50,99.nat en 10e nat Montauban Cor Vroegindeweij;57e nat bergerac. M.de Jong en zn 8e nat perp.en 2e int.duivinnen 2009 Frans bungeneers een superkweker vanmij er komt 5e,29e,35e,40e nat uit en nog meer kop prijzen. A.de Jonge kei vroeg van st.vincent half 6 an Otzel 2 keer vroeg met een duif vanmij 29e nat cahors 2010 en it jaar zat hij al slapend in de spoenik om half 6 ook van cahors

Deze sympathieke liefhebber schenkt een jonge duif 2010 uit zijn kwekers ; Bennie’s duiven zijn o.a. afkomstig van Toni Kern, wijlen Henk Kievit, Leo Kouters, Theo de Jong, Jan Polder, A.P. Overwater (via samenkweek), W. van de Velden en recentelijk de Cramers duiven via C. v.d. Poel en D. van Hofwegen. Vele referenties zoals o.a. 8e NAT Perpignan 2009 van M. de Jong & Zn, Alblasserdam (moeder 100% Bennie de Blok).
Bon 10:

Trio Vollebregt, Poeldijk

Het Trio Vollebregt vliegt pas twee jaar vanaf het huidige adres, maar timmert al drie generaties zeer verdienstelijk aan de weg op de Grote Fond. Opa, zoon en kleinzoon Vollebregt hebben zich gespecialiseerd op de Barcalonavluchten. Dus, we spreken hier wel van Grote Fond met hoofdletters!
De stam duiven die zij bezitten, is voornamelijk gebaseerd op duiven van Emiel Matterne België, Batenburg Klaaswaal en Muller Wilhelminadorp. Overnachtspelers, grijp uw kans!
Bon 11:

Comb. Gardien RBB

Wellicht is deze Comb. beter bekend onder de naam LUPINO. In 2002 met “Sophia” de glorieuze winnaars van de 1e nationaal en 1e internationaal Barcelona!!
De comb. Gardien RBB heeft een uitstekend seizoen achter de rug wat resulteerde in het 2e Onaangewezen Overnachtfond NPO kampioenschap 2011 van het NIC Naaldwijk.
Op St. Vincent wonnen ze de 1e in het NIC, goed voor de 18e tegen 5.458 duiven. Vele liefhebbers zijn geslaagd met duiven van de LUPINO’s!!
Voor deze gelegenheid heeft de koper de keuze uit een jonge duif 2012.
Bon 12:

Comb. Burg & Waard, Hendrik Ido Ambacht

De Comb.Burg & Waard uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn al 2 jaar de te kloppen mannen in Hendrik-Ido-Ambacht.
Vlogen in 2010: 3x 1e prijs in samenspel Drechtsteden en waren bovendien terug te vinden als 7e teletekst op Ablis jonge duiven.
In 2011 werden ze in het sterke Samenspel Drechtsteden 4e generaal kampioen!!!.
De duiven zijn hoofdzakelijk afkomstig van G.& S. Verkerk, Peter van de Merwe, A.M.v.d.Rhee en de combinatie Reedijk-Jongekrijg.
Bon 13:

Ron Gielissen, Schipluiden


Wim en Ron Gielissen hebben de afgelopen jaren enorm in afdeling 12 “De Kuststrook” gepresteerd. In 2008 resulteerde dat in  het 1e generaal kampioenschap van de afdeling!!!  Daarnaast hebben ze vele 1e prijzen in de Kuststrook of Rayon Delfland gevlogen en staan een hele serie 1e NPO overwinningen op hun conto. De duiven waarmee zij dit doen zijn hoofdzakelijk van de Merckx en Kadet lijn van Leo van Rijn. Maar ook de Tournierlijn is goed vertegenwoordigd. Wat dacht u van de stamdoffer van het oude tourniersoort van Dick Verwey ( vriend van Arie van den Hoek) waarmee Ron niet alleen zichzelf, maar ook anderen in het zadel heeft geholpen.
Zo werd er zaterdag 10 december j.l. nog een nazaat van dit fenomeen verkocht van het Promotiehok Maasdijk. Wat was er een belangstelling voor die duif!
Bon 14:

Gerrit Verkade, de Lier

Gerrit wist in het samenspel Rijnmond 2000 twee maal als eerste te finishen en daarbij was er op de jonge duivenvlucht vanuit Mantes la Jolie zelfs een teletekst vermelding bij.
Hij speelt al vanaf de start met hetzelfde soort, met hier en daar een aanvulling door de koop van een bonnetje.
In zijn vereniging speelde hij dit seizoen maar liefst 13 keer de eerste prijs!
Bon 15:

Van Leeuwen - Van Ruijven, Maasland

De absolute kampioenen van de CC Rijnmond. Ze doen elk jaar mee voor het generaal kampioenschap. Ontelbare eerste prijzen zijn er in de Rijnmond al gewonnen. Gerard doet dat met uitgekiende stam postduiven. En, ……. ik wil dit zeker niet onvermeld laten: hij is altijd opzoek naar versterking!!! Op zijn website kunt u er alles over lezen. Klik op bijgaande link voor meer informatie: www.leeuwen-ruyven.nl
WHZB 2012: 10e beste Natourduif en met Beste doffer die nog niet bekend is op dit moment wordt waarschijnlijk een hoge score!
Gerard steunt ons met een jonge duif in overleg.
Bon 16:

Henk Goedendorp, Maasland

Jonge duif 2012 in overleg.
Al vele jaren bij de kampioenen te vinden. Weet ieder jaar wel een 1e te winnen in het nationaal inkorfcentrum. Zo ook dit jaar en wel op de vlucht Cahors tegen 145 duiven wat in sector 2 goed was voor de 31e tegen 7.216 duiven.
In het samenspel Rijnmond 2000 werd Henk 4e aangewezen overnacht.
Maar ook in het verleden stond Henk op het podium. Wie kent niet zijn “Donkere Lemond”! De stamvader van zijn hok. Deze kanjer vloog in 2002 van Mont de Marsan de 11e Nationaal van 6220 duiven. In 2004 werd deze doffer gekroond tot Nationale Asduif Middaglossing van Noord en Zuid-Holland door de 60e, 68e en 40e prijs nationaal te spelen op resp. St. Vincent, St. Vincent 2e lossing en Bergerac.
Daarnaast bestaat zijn duivenbestand voor 90% uit het soort van de bekende  Maaslandse fondspeler Tinus Rodenrijs.
Tinus zijn duiven blijken al jaren over een buitengewoon hoog rendement in kruisingen te beschikken.
Daarom klopt de nationale fondelite regelmatig bij hem aan!
Een mooie kans om uw fondkolonie te versterken!

Bon 17:

Martin Sluijter, Maasland

Martin bezit een beperkt aantal duiven, waarmee hij aan alle programma vluchten, deelneemt en daarmee optimaal presteert. Dit jaar is hij bijvoorbeeld 1e generaal aangewezen in zijn vereniging geworden. Hij is praktisch altijd te vinden in de kop van de uitslag en staat hoog vermeld in de kampioenschappen van het Samenspel Rijn mond.
Zie voor meer informatie o.a. de website van Rijnmond 2000.
Bon 18:

Van Ruijven - Van Leeuwen, Maasland

Sjef van Ruijven is met Gerard van Leeuwen mede-eigenaar van een formidabel hok kweekduiven.
Zo werd hij in 2010 2e generaal en in 2011 3e generaal in zijn vereniging.
Ook in het Samenspel Rijnmond staat Sjef niet alleen regelmatig in de kop van de uitslag, maar ook het prijspercentage mag er zijn.
Bon 19:
Comb. den Boer / Olree, Hoogvliet

Schenkt een jonge duif 2012
We laten Rob zelf aan het woord: “Wij spelen in de afd. 5 Rijnmond 2000, uitsluitend het programma spel, onder de naam Comb den Boer/ Olree. Papieren tijgers, daar doen wij niet aan. Rassen en soorten, daar geven we niets om. Gewoon goede duiven die, als het even kan, eerste prijzen kunnen winnen.”
Als u bij deze schenker uw bon gaat incasseren, bent u voorlopig nog niet van zijn erf af. Over werkelijk elke duif kan hij een boeiend verhaal af steken.
Maar, naast Rob’s verhalen zijn er natuurlijk ook prestaties:
In 2011 speelden zij de 1e prijs in Rayon West van de Afdeling Tegen 5559 duiven op Mantes La Jolie en pakten ze op 13-08-2011 ook een Teletekst notering op Mantes met de 6e prijs Tegen 6832 duiven. Dus u ziet, hier zitten topduiven op dit hok!

Back
Next